Het kantoor

Filosofie

Het kantoor adviseert haar cliënteel vooreerst inzake de redactie van contracten en andere juridische teksten, geheel buiten het geschillencontentieux om.

Goede contracten en degelijke algemene voorwaarden zijn onontbeerlijk voor een goede cash flow in uw bedrijf. Ze zijn onontbeerlijk om conflicten te voorkomen, en om sterker te staan in geval van conflict.

Als er zich toch een conflict aandient, dan dient proces-economie centraal te staan in functie van uw financiële en andere belangen: hoe sneller problemen opgelost geraken, hoe minder U op kosten gejaagd wordt en hoe sneller U van de stress verlost bent.

Procederen is doorgaans niet de snelste of goedkoopste weg naar een oplossing !

Helaas is het niet steeds mogelijk om te onderhandelen. Soms zijn mensen genoodzaakt om gerechtelijke actie te ondernemen, soms wordt men nu eenmaal gedagvaard en staat men voor een rechtbank.

Het komt dan voor dat een tegenpartij gewoon gelijk heeft, of in redelijke mate gelijk, zodat het weinig zin heeft om alsnog trachten ‘het grote gelijk’ te halen voor de Rechtbank.
Dan moet er een kostenbesparende regeling uitgewerkt worden.

Mogelijks staat men t.o.v. een procespartij die hoegenaamd over geen ernstige vordering(en) beschikt, maar tegen beter weten in wil chargeren en zal volharden in de boosheid, …
In realiteit staat men al te vaak voor verschillende scenario’s, en potentiële strategieën.

Een nuchtere, degelijke en integrale inschatting van uw juridische positie, én een doordachte aanpak om van uw problemen af te geraken, kunnen de tussenkomst van een advocaat wel eens bijzonder nuttig maken.

Wanneer de uitkomst van een procedure moeilijk te voorspellen valt, zijn onderhandelingen sowieso aangewezen.

Steeds dient er schadebeperkend opgetreden te worden, al is het louter in het belang van uw bankrekening.


Wij helpen U graag van uw problemen af.

Contacteer ons

envelopephonemap-marker