Wie schrijft die blijft -> schriftelijke reacties zijn steeds aangewezen. 

Incasso

Het kantoor behandelt incasso-dossiers voor de rechtbank, met een bijzondere expertise in het beslag- en insolventierecht.
Goede contracten en degelijke algemene voorwaarden vormeden de basis voor een goede cash-flow. De inhoud ervan bepaalt de haalbaarheid en deugdelijkheid van een invorderingsprocedure in belangrijke mate. Laat U door ons bijstaan w.b. de opmaak of controle van uw juridische teksten zoals contracten en algemene voorwaarden.
Daarnaast moet er steeds zoveel mogelijk (financiële) informatie over de contractspartij vergaard worden alvorens te contracteren. Is er onderpand, zoals een onroerend goed ? Zijn er andere waarborgen of zekerheden te contracteren ? Heeft men een eigen vermogen, en maakt men winst ? Worden de balansen regelmatig neergelegd ?

De balanscentrale van de Nationale Bank en de public search-functie op het KBO-portaal, zijn nuttige tools, maar lopen vaak achter de feiten aan, zodat wij ook beroep doen op betalende tools zoals COMPANY WEB of GRAYDON.

Beslagberichten worden steeds geraadpleegd alvorens te dagvaarden, en met een vermogensonderzoek kunnen wij U uiteraard ook helpen.
Facturen moet U steeds tijdig uitzetten, en U dient een automatisch systeem te ontwikkelen m.h.o.o. de deugdelijke opvolging van alle betalingen, zodat U tijdig kunt handelen i.f.v. een deugdelijke invordering.

“WIE SCHRIJFT DIE BLIJFT”

Schriftelijke reacties zijn steeds aangewezen.

U dient steeds zoveel op papier te zetten, en schriftelijk te kennen geven dat een overeenkomst niet (behoorlijk) nageleefd wordt. Ook feitelijke element worden accuraat verzameld en zonodig weerlegd, minstens per email. Facturen of andere berichten waar U het niet eens met bent, zoals een ingebrekestelling, dient U onmiddellijk te protesteren in een B2B-situatie, of U wordt verondersteld het er onherroepelijk met eens te zijn en zult geen betwisting meer kunnen voeren. Een niet geprotesteerde factuur kan in een B2B-situatie tot een vonnis op de inleidingszitting van de procedure leiden (de zgn. korte debatten cfr. art. 735 Ger.W.).

Contacteer ons. 
“BESTEED DE GROOTSTE ZORG AAN UW FACTURATIE EN BOEKHOUDING”
envelopephone