Algemene voorwaarden

1. ​Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle prestaties geleverd door de advocaten van het advocatenkantoor B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN - met maatschappelijke zetel te Buitenstraat 77, 9170 Sint-Gillis Waas, ondernemingsnummer 1011.402.667 - voor haar klanten. De contractuele relatie bestaat tussen klanten en B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN, ook al heeft de klantenkel contacten met één of meerdere specifieke advocaten van B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN. In geval van tegenstrijdigheid prevaleren deze algemene voorwaarden boven eventuele strijdige algemene voorwaarden van de klant, tenzij schriftelijk anders overeengekomen met (een van de partners van) B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN.

2. ​Afhankelijk van de aard en complexiteit van de aangelegenheid waarvoor B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN aangesproken wordt, zal in de regel één of twee advocaten worden aangewezen. Bijkomende advocaten kunnen aan het team worden toegevoegd indien B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN dit nuttig acht om te helpen bij de verzoeken van de klant om te voldoen aan juridische diensten. Voor specifieke aangelegenheden heeft B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN het recht om beroep te doen op de diensten van andere advocaten, in onderaanneming, behoudens wanneer de klant dit voorafgaand aan de samenwerking uitdrukkelijk uitsluit.

3. ​De klant stemt ermee in om alle relevante informatie en gegevens te verstrekken, waar nodig ondersteund door documentatie. De opdrachtgever staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de verstrekte informatie en gegevens, ook indien deze controleerbaar zijn.

4.​Indien B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN (op grond van de Wet, toepasselijke regels van beroepsaansprakelijkheid of anderszins) verplicht is om een ​​(voorafgaand) klantenonderzoek te verrichten, in het bijzonder in het kader van de wet van 18 september 2017 tot voorkoming van het witwassen van geld en van terrorisme financiering en over de beperking van het gebruik van contanten, zal de klant alle relevante informatie, documenten en bewijsstukken verstrekken die door B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN worden gevraagd. B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN behoudt zich het recht voor om de uitvoering van haar diensten te beëindigen in geval van niet-medewerking door de klant, ongeacht of reeds diensten werden geleverd voorafgaand aan dergelijke niet-medewerking en onverminderd de betalingsverplichting van de klant voor geleverde juridische diensten en bijkomende kosten die vóór de beëindiging zijn gemaakt.

5. ​Onze erelonen voor het verlenen van juridische diensten worden berekend op basis van de tijd besteed aan een bepaald dossier en het uurtarief van de advocaten die de betrokken diensten hebben uitgevoerd. Onze kosten worden forfaitair per eenheid berekend. Zowel de uurtarieven als de kostenvergoedingen worden bij aanvang van de klant-advocaatrelatie aan de klant meegedeeld en zullen in ieder geval op eerste verzoek kosteloos aan de klant worden verstrekt. De tarieven voor de erelonen en erelonen steeds worden periodiek herzien. Bovendien behoudt B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN zich het recht voor om aan de klant een provisie te vragen voor te verrichten prestaties of te maken kosten. Facturen worden normaliter maandelijks of temporeel opgemaakt, doch kunnen ook bij minder complexe dossiers of minder uitgebreide tussenkomsten pas op het einde uitgezet worden. Elk bezwaar moet schriftelijk worden meegedeeld binnen de 15 dagen na factuurdatum, op straffe van onontvankelijkheid, tenzij anders overeengekomen of vermeld op de factuur. Bij gebreke aan een dergelijke mededeling wordt de factuur geacht te zijn aanvaard. De facturen zijn betaalbaar vanaf de 15e dag na de uitgiftedatum. Bij laattijdige betaling zijn interesten conform de Wet ter bestrijding van betalingsachterstand bij handelstransacties en een forfaitaire schadevergoeding van 10 % van het openstaande bedrag verschuldigd, zonder voorafgaande ingebrekestelling.

6. ​De aansprakelijkheid van B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN en haar advocaten, contractueel of onrechtmatig, jegens haar klanten en derden voor enige schade, verlies of kosten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met een dienst, handeling of niet-handeling door B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN en/of een van haar advocaten is in ieder geval beperkt tot het bedrag van de daadwerkelijk aan B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN uitbetaalde schadevergoeding uit hoofde van haar beroepsaansprakelijkheidsverzekering, behalve in geval van opzet of bedrog van B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN. Indien en voor zover om welke reden dan ook geen uitkering krachtens genoemde verzekering mocht plaatsvinden, is iedere aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat de opdrachtgever in het jaar voorafgaand aan het al dan niet optreden heeft betaald. Het dekkingsbedrag van de door B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering overschrijdt de drempels en vereisten opgelegd door de toepasselijke regels van beroepsaansprakelijkheid en is geldig in de hele wereld, behalve in de Verenigde Staten van Amerika en Canada. Een kopie van de voorwaarden van dergelijke beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten via Vanbreda Risk & Benefits (Plantin en Moretuslei 297, 2140 Antwerpen) is steeds verkrijgbaar op eerste verzoek.

7. ​B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN kan haar vertegenwoordiging van de klant stopzetten om elke reden die in overeenstemming is met de toepasselijke regels van professionele verantwoordelijkheid en/of indien zich na de indiensttreding van B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN onvoorziene omstandigheden voordoen die de uitvoering van de diensten door B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN moeilijk of onmogelijk maken. De opdrachtgever kan de vertegenwoordiging door B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN te allen tijde schriftelijk beëindigen. Beëindiging van de diensten van B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN doet geen afbreuk aan de verantwoordelijkheid van de klant voor de betaling van geleverde juridische diensten en bijkomende kosten opgelopen vóór de beëindiging en met betrekking tot een correcte overdracht van de zaken van de klant.

8. ​Hoewel B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN redelijke pogingen onderneemt om uit zijn e-mails en hun bijlagen elk virus of ander defect dat een computer of IT-systeem zou kunnen aantasten, uit te sluiten, blijft het de verantwoordelijkheid van de klant om ervoor te zorgen dat er passende maatregelen worden genomen om de computer en IT-systeem van de klant te beschermen tegen dergelijke virussen of defecten. B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor enig verlies of schade die zou kunnen voortvloeien uit de ontvangst of het gebruik van elektronische communicatie van B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN.

9. ​B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN verzamelt en verwerkt persoonsgegevens van klanten in het kader van haar dienstverlening, klantenbeheer, boekhouding en direct marketing (rechtsgronden: uitvoering overeenkomst, wettelijke verplichting en/of gerechtvaardigd belang). Persoonsgegevens worden alleen overgedragen en bewaard voor zover en zolang als nodig is voor deze doeleinden. De opdrachtgever heeft recht op inzage, correctie, verwijdering en bezwaar, alsmede het recht om een ​​klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De klant draagt ​​de verantwoordelijkheid voor de juistheid van de persoonsgegevens die hij meedeelt en verbindt zich ertoe de algemene voorwaarden na te leven ten opzichte van de personen van wie hij de persoonsgegevens overdraagt, alsook ten aanzien van de persoonsgegevens die hij van B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN en haar medewerkers. Voor meer informatie kunt steeds contact met ons opnemen via tel nr. 03.227.04.22.

10. ​Op de betrekkingen tussen B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN en de opdrachtgever is het Belgisch recht van toepassing. In geval van betwisting zijn alleen de hoven en rechtbanken van Dendermonde (België) bevoegd. B.V. DHOLLANDER ADVOCATEN behoudt echter het recht om een ​​vordering in te stellen bij de hoven en rechtbanken van de woonplaats of van de maatschappelijke zetel van de klant.